bancurile cu politisti...

...sunt mai amuzante atunci cand ai ocazia sa le savurezi pe viu. Azi la lucru, dupa un dus revigorant, ies in graba pe usa halei, ma pontez si ma gandesc cu groaza la caldura infernala din autobuz. Cobor la ultima statie si ma grabesc sa platesc o taxa de 5 lei, apoi din nou ma grabesc sa ajung la timp pentru a putea depune dosarul pe baza caruia urmeaza sa fiu programat la examenul pe calculator pentru obtinerea permisului de conducere. La poarta institutiei dau de fosta mea colega de liceu, cea la a carei nunta fusesem in urma cu cateva saptamani; ea trebuia sa-si schimbe permisul, datorita schimbarii domiciliului si a numelui. Urcam la etajul unu, unde vreo douazeci si ceva de persoane stateau cuminti la coada - in sfarsit un loc unde oamenii nu se baga in fatza, nu sunt nesimtiti si ritmul e destul de rapid. Ajungem in sala, vorbim noi de-ale noastre, cand la un moment dat intra doi politisti, dintre care unul avea o vesta fosforescenta pe care scria politia rutiera si intreaba tare nedumeriti: aici se elibereaza permisele de conducere?
Eu si Ramona(caci asa o cheama pe fosta mea colega) am izbucnit in ras... Cum se poate sa fi politist si culmea si la politia rutiera si sa nu sti unde se elibereaza un permis de conducere? 
Are rost sa ma mai intreb, oare acel politist a mai dat examenul de conducere? De fapt, la ce nevoie, daca are masina dotata cu sirene si girofaruri... el face legea... 
Decat sa le dea permise si masini unor asemenea categorii de oameni, nu vreau sa zic ca sunt prosti, e de ajuns sa spun ca sunt politisti, mai bine i-ar dota cu cate un cal putere si un fluier, le-ar sta mai bine.
Desi sunt amuzante, asemenea cazuri sunt triste si din pacate multe, ar mai trebui sa vad cum o masina de la politia de frontiera opreste pe marginea drumului si intreaba un trecator pentru informatii cum sa ajunga la granita sau cum unul care face o captura de droguri il intreaba pe traficant de ce transporta faina in pachetele asa mici... Garcea exista si traieste printre noi, partea tragica e ca el nu stie.

joi, 11 iunie 2009

1 Comment:

Dreamgirl said...

Pai poate erau din alt oras si au venit in vizita?! :) Zic si eu, nu stiu.:D