my guinness


 In urma cu 250 de ani a luat nastere povestea Guinness, cand Arthur Guinness semneaza concesionarea unei berarii nefolosite la St. James’s Gate, Dublin, pe o perioada de 9000 de ani; ceea ce il costa 100 de lire plus o chirie anuala de 45 de lire, asta incluzand drepturile asupra apei. Beraria se intindea pe o suprafata de 16.000 metri patrati si cuprindea un cazan de arama, un ciubar, o moara, doua fabrici de malt, grajduri pentru 12 cai si o fanarie cu o capacitate de 200 de tone de fan.  Arthur incepe sa produca doua tipuri de bere: porter - bere neagra englezeasca si ale - bere blonda englezeasca. 

 In 1906 numarul angajatilor ajunge la 3240, una din 30 de persoane din populatia Dublinului isi castiga existenta depinzand de beraria Guinness.

 In 1939 Guinness trimite trupelor britanice aflate pe frontul francez cate o sticla de bere fiecarui soldat pentru a o savura impreuna cu masa de Craciun.

 In 1976, peste 7 milioane de halbe de Guinness se beau zilnic iar in 1985 berea este vanduta in 120 de tari si fabricata in 25, pentru ca in 2007 numarul de halbe savurate zilnic sa ajunga la 10 milioane.

 Guinness a fost si va ramane una dintre cele mai bune beri din lume, chiar daca la noi nu prea este apreciata berea neagra; insa trebuie mentionat ca atunci cand vine vorba de bere nu e la fel ca si cu femeile, nu blondele sunt mai gustoase ci brunetele, dar asta ramane la nivelul parerilor si placerilor personale. 

Traiasca Guinness! 

poza e facuta la mine in bucatarie, in paharul meu de Guinness, primit cadou; berea e Krusovice, ca nu am avut bani de guinness ....

miercuri, 17 iunie 2009

0 Comments: