I'm not like Dusty Springfield

Duffy - Stepping Stone

 Cei care spun ca nu se mai face muzica buna in ziua de azi, ori nu stiu unde sa caute ori nu vor. Si ca sa le demonstrez contrariul, ieri seara Duffy, a castigat cu un album de debut trei premii ( cea mai buna voce feminina, cel mai bun debut, cel mai bun album britanic) la Brit awards, premiile britanice pentru muzica. Si nu, Coldplay nu au castigat nici un premiu, chiar daca au avut patru nominalizari, dar se pot consola cu cele 3 grammy castigate. De altfel si Duffy a reusit sa smulga un grammy la categoria Best Pop Vocal Album (celelalte doua premii la care fusese nominalizata i le-a furat la fel de tanara si talentata, Adele). 

 Desi a decis sa-si promoveze albumul cu Mercy, o decizie pe de o parte usor de inteles, la fel au facut si One Republic cu Apologize (cea mai slaba melodie de pe intreg albumul, o melodie ce nu il reprezinta deloc ), au ales o melodie care prinde la public, insa in ambele cazuri albumele sunt cu mult mai mult decat aceste melodii. Pe albumul Rockferry, Duffy te surprinde cu melodii foarte emotionale si triste precum Warwick Avenue sau Stepping Stone insa tocmai pe cand asculti muzica ei si te gandesti la relatiile esuate sau iubirile pierdute tot ea vine sa te incurajeze, sa continui sa visezi, sa speri si sa crezi ca va fi mai bine, mult mai bine in Distant Dreamer.

P.S.: de cum s-a lansat, lumea a inceput sa o compare cu Dusty Springfield, ceea ce pana la urma e destul de evident, fapt ce a cam deranjat-o putin: "I can't be light-hearted about being compared with a singer like Dusty Springfield. It's easy for people to drop names like that, because they have a lot of resonance. But it's also unexpected. It's like saying a car is the same as a train just because the two of them move." 

joi, 19 februarie 2009

0 Comments: